03-06-2018 Loten!

De prijzen zijn gevallen op:
6e prijs kadopakker M & M lotnr 828 postcode 9035 BN 11
5e prijs plattegrond Dronryp lotnr 713 postcode 9035GJ 10
4e prijs Afrikaans etentje lotnr 2369 postcode 9104 EB 23
3e prijs stofzuiger lotnr 1640 postcode 9035 GH 11
2e prijs koelkast lotnr 3212 postcode 9035 VH 2 en
1e prijs de camperhuur lotnr 1302 postcode 9035 CV 21

28-10-2017 Boekenmarkt

17-06-2017 Midzomeravondconcert.

Op zaterdagavond 17 juni geeft korps Kunst en Genoegen samen met een Rypster band een (pop) concert. Intermezzo's worden verzorgd door Rypster muzikanten : Fjouwer Power, RCFMJam en NoFiltr. Muziek voor Jong en Oud zoals Anouk, Tina Turner en Golden Earring. De avond wordt afgesloten met Rypster troubadour Gerrit Poortinga. Waar: Op plein voor MFA 'd Ald Skoalle Hobbemasingel 17, 9035 ZZ Dronrijp. Vanaf 19.30 uur. Toegang is gratis. Catering is aanwezig. Meer informatie op: www.dronryp.nl, www.fanfarekunstengenoegen.nl of volg ons op Facebook: https://www.facebook.com/KunstEnGenoegenDronrijp/

26-12-2016 Nieuwjaarsconcert 2017

Let op ouders en belangstellenden! !Het concert begint om vier uur! Niet om half vijf (staat in de Gearfetter) Zegt het voort! Leden en Leerlingen: Zaterdag 7 januari Generale repetitie! van 19:00 tot 20:00/ 20:30: in de bovenzaal van de Posthoorn. Zondag 8 januari 14:30 aanwezig in bovenzaal Posthoorn.

23-10-2016 Voorstellen! Andre Valkenburg.

Even Voorstellen: André Valkenburg.
Zoals de meeste leden al weten is Jan Geert Nagel gestopt met les geven aan K&G leerlingen. Hij heeft het erg druk, o.a. in Buitenpost en daarom besloten te stoppen met lesgeven in Dronrijp. Dus na de herfstvakantie is er een nieuwe slagwerkdocent! Hij stelt zich hierna voor:

Ik, André Valkenburg (geboren te Veenendaal 1969), ben al vanaf mijn jeugd bezig met drummen. Eerst op de grote kartonnen wastonnen en af en toe op een drumstel van vriend. Al vroeg werd ik geïnspireerd door Buddy Rich en de big band van Frank Sinatra. Dat wilde ik ook, drummen! Op mijn 12e mocht ik eindelijk les nemen aan de Edesche muziekschool. Daar heb ik les gehad van Peter Berk, van wie ik ontzettend veel geleerd heb, drums en melodisch slagwerk. Vanaf mijn 13e heb ik in verschillende bands gespeeld. Zo door de jaren heen zijn alle muziekstijlen wel aan bod gekomen. Ik wil dan ook zo allround mogelijk zijn. Vanaf 2004 heb ik meegewerkt aan een aantal muziekprojecten op basisscholen genaamd “Gewoon Doen”. De doelstelling van het project was kinderen een eigentijds cultureel platvorm te bieden waarbij kennismaken, ontmoeten en proberen voorop staat. Het format is inmiddels veel gekopieerd. We hadden daarvoor een stichting opgericht: Keet! In Muziek (www.keetinmuziek.nl). Door die projecten werd ik gevraagd om drumles te geven en zodoende ben ik sinds 2004 actief als privé drumdocent in Wergea (www.drumschoolvalkenburg.nl). Als vervolg op de activiteiten van KIM geef ik, samen met o.a. Remco Hoitsma en Martin Beekman, nog muziekworkshops aan scholen. Ik ben uiteraard nog steeds actief in verschillende bands, doe veel invalklussen voor bands en big bands en heb veel (theater)projecten gedaan. Met een trio van mijn eigen band begeleid ik maandelijks de jamsessie in het jazzcafé van Neushoorn, georganiseerd door Friejam (www.friejam.nl). Zoals je ziet ben ik een man van de praktijk. Mijn kennis en ervaring breng ik graag over!

28-08-2016 Voorstellen! Jan Hibma.

Jan Hibma werd in 1967 geboren in Heerhugowaard en groeide op in IJlst. Omdat muziek een belangrijke rol speelde in het gezin Hibma was het dus niet verwonderlijk dat Jan al op jeugdige leeftijd meespeelde op trompet in het fanfare orkest in IJlst en later ook in het Frysk fanfare orkest en brassband Emmeloord.
Na de middelbare school ontwikkelde hij zijn muzikale talenten aan de conservatoria in Leeuwarden en Hilversum.
Hier behaalde hij het praktijkdiploma HAFABRA bij docenten Jan de Haan en Dirk Annema en wist hij zich de bevoegdheden te verwerven voor Docerend en Uitvoerend musicus trompet bij docenten Jan Holtrop en Dick Teunissen. Ook het Groot Diploma Direktie werd in Hilversum behaald bij docent Gerrit Fokkema.
Al op 14 jarige leeftijd begon hij met dirigeren en dat mag uitzonderlijk jong genoemd worden.
In 2011 is Jan onderscheiden voor zijn 30 jarig dirigentschap. Gedurende deze tijd heeft Jan ervaring opgedaan met fanfare, brassband en harmonie orkesten in alle afdelingen. Ook op koor gebied heeft hij zijn sporen verdiend. Jan Hibma is momenteel als docent klein en groot koper verbonden aan het Kunstencentrum Atrium en Ritmyk te Sneek.
Verder is hij als dirigent verbonden aan CMV Bergklanken te Ruinerwold, Mannenkoor Edoza te Sneek, Mannenkoor Westerlauwers te Buitenpost, B-Orkesten van Excelsior Westerholte en Hosannah Leeuwarden. Met verschillende orkesten wist Jan veel goede resultaten te boeken op concoursen. Vele eerste prijzen werden behaald. Als hoogtepunt mogen worden genoemd een 4 tal landskampioenschappen.

21-08-2016 JeugdOpstartdag2016K&G